Over Sjaak Noteboom Fotografie

Of het nu gaat om een goede profielfoto of een leuke foto met de hele familie, ik kan het voor je verzorgen. We nemen van te voren door wat de wensen zijn en samen komen we altijd tot het gewenste resultaat. Het fotograferen van hele grote families is voor mij een extra uitdaging.

Ik vindt het leuk om mensen te helpen en adviseren op fotografisch gebied. Het geven van workshops en cursussen is dan ook iets wat ik met veel plezier doe. Het is leuk om te zien hoe een cursist zoveel beter gaat fotograferen na het volgen van een cursus.

Sjaak Noteboom Fotografie is opgericht in 1950 door Sjaak Noteboom sr. die in Waddinxveen een fotohandel/studio begon. Het maken van trouwreportages, familiefoto’s en bedrijfsfotografie waren naast de winkelactiviteiten de belangrijkste pijlers van het bedrijf.

Hoe het begon

Samen met zijn echtgenote begon mijn vader Sjaak senior in 1950 een fotowinkel/studio aan de Zuidkade 22 in Waddinxveen.

In dit zwart-wit tijdperk was het druk met trouwreportages en studiofotografie . Alles werd alles in eigen beheer verwerkt en snel afgeleverd.

Verhuisd naar de Passage

In 1960 werd er een grote stap gemaakt met de verhuizing naar het toen pas geopende winkelcentrum de Passage. Het bedrijf groeide uit tot een echt familie bedrijf, waarin Tanny Noteboom een groot deel van de fotoreporages voor haar rekening nam. 

Van vader op zoon

De veranderingen in de fotografie zijn snel gegaan, van zwart-wit naar kleur, van smalfilm naar video en natuurlijk de hele snelle overgang van analoge naar digitale fotografie. In 1989 neemt Sjaak junior het bedrijf over.

Een fotomapje uit de vorige eeuw

Het ontwikkelen van het rolletje kostte 0,45 cent, de afdrukjes 0,16 cent per stuk

Sjaak Noteboom Senior

Tot op hoge leeftijd was senior actief in de fotografie

Heropening winkel Passage

Feestelijk heropening na een ingrijpende verbouwing in 1994

Bekijk vrij werk foto’s van Sjaak Noteboom

Je kunt de foto’s bekijken door op de afbeelding te klikken.

Bekijk vrij werk foto’s van Sjaak Noteboom

Overleggen of direct een afspraak maken?

Je kunt mij een bericht sturen via het contactformulier op deze pagina of bellen: 06 11377447 

Contactformulier

15 + 10 =